Nieuws

Nieuws van OSG

Graag houden wij u op de hoogte van nieuws over OSG en de medische branche. Op deze pagina vindt u nieuws, tips en andere informatie met betrekking tot OSG-VvAA.

Nieuw logo

De huisstijl en het logo van OSG zijn vernieuwd. Het nieuwe logo is opgebouwd uit vijf symbolen, die van toepassing zijn op OSG. Haalt u ze er allemaal uit? Ontwerper Wouter Anbeek licht toe: “Ten eerste vindt u in het logo één van de varianten van de Star of Life, internationaal het symbool van de Spoedeisende Geneeskunde. Daarnaast is er in de centrale vorm een hart te ontdekken. Het hart is gebruikt als symbool voor het menselijk lichaam, dat onderwerp is tijdens de opleidingen, cursussen en trainingen. Verder ziet u een uil. De uil is als symbool voor wijsheid al eeuwenlang verbonden aan veel culturen. Al in de Griekse mythologie droeg Athena, de godin van de wijsheid, een uil op haar schouder, om te kunnen zien wat anderen niet zagen. De essentie van ware wijsheid. Minder opvallend aanwezig zijn de baret als academisch hoofddeksel en de esculaap, die beiden op gestileerde wijze zijn verwerkt. De baret is terug te vinden op de kop van de uil, een groene baret met een rood kwastje. De slingerende vorm van de esculaapslang komt terug in de vleugel van de uil.”

Schrijf nu in: Symposium Spoedeisende Geneeskunde op 20 december 2017

Het OSG congres Spoedeisende Geneeskunde 2016 was een daverend succes. Meer dan 450 mensen bezochten ons congres. Op veler verzoek vindt in 2017, afwijkend van dit tweejaarlijkse congres, een uniek symposium plaats.

Een aantal sessies wordt verzorgd door twee sprekers die ieder vanuit een eigen standpunt een onderwerp zullen behandelen. Beide invalshoeken zijn daarbij aanvullend aan elkaar om een zo breed mogelijke visie op het onderwerp te krijgen. Kortom, het belooft weer een interessant en uniek symposium te worden. De voorbereidingen zijn in volle gang en binnenkort kunt u hierover meer lezen op onze website.

Doelgroep: (specialistische) artsen en - verpleegkundigen, huisartsen, chirurgen, cardiologen, anasthesisten, SEH-artsen, ambulanceverpleegkundigen, studenten geneeskunde, medewerkers veiligheidsregio's en beleidsmakers in de zorg.


Klik hier om u direct in te schrijven.

De winnaar van de OSG-VvAA Venticare-actie is bekend

Op 31 mei en 1 juni vond in Supernova bij de Jaarbeurs in Utrecht Venticare 2017 plaats. Door middel van het achterlaten van persoonsgegevens bij de stand van OSG-VvAA, konden bezoekers meedoen aan de OSG-VvAA Venticare-actie en een gratis toegangskaart ter waarde van € 195 voor het OSG Symposium winnen. Het OSG Symposium vindt plaats op woensdag 20 december.

Uit de vele deelnemers is als winnaar uit de bus gekomen: M. Boer, SEH verpleegkundige bij Isala. Van harte gefeliciteerd! De winnaar krijgt automatisch bericht. De gratis toegangskaart voor het OSG Symposium wordt thuisgestuurd.