Themabijeenkomsten en events

Themabijeenkomsten en events

De themabijeenkomsten en events van OSG-VvAA zijn bedoeld voor iedereen die werkzaam is in de medische sector.

Tijdens het OSG-congres hebben veel deelnemers gevraagd om verdere verdieping van bepaalde onderwerpen. Daarom organiseert opleidingsinstituut OSG een aantal themabijeenkomsten met actuele en relevante thema’s binnen de gezondheidszorg. Tijdens de bijeenkomsten zal uitgebreid worden ingegaan op het onderwerp. Bekijk onderaan de pagina de agenda en schrijf u in.

Ook organiseert OSG dit jaar weer een symposium. Op deze pagina vindt u meer informatie over ons symposium. De datum staat al vast. Op 20 december vindt het symposium plaats.

Klik hier om u direct in te schrijven.


Thema: Stress tijdens spoedeisende hulpverlening: effecten op performance en beheersing strategieën

Datum: dinsdag 7 november 2017
Tijd: aanvang 19.00 uur
Spreker: Dr. P.G. (Peter) Renden, bewegingswetenschapper, VU Amsterdam

In de spoedeisende hulpverlening moet je soms snel handelen om het leven van een patiënt te redden.

De stress die hierbij komt kijken heeft invloed op je denken, besluitvorming en handelen. Peter Renden is onderzoeker aan de VU en is gepromoveerd op de effecten van stress op performance van politieagenten. Op basis van zijn resultaten worden politietrainingen verbeterd om beter te kunnen presteren. Tijdens de avond wordt de toepassing van deze kennis naar de spoedeisende medische hulpverlening vertaald. Zo is er reeds een stressbeheersingstraining ontwikkeld voor artsen in opleiding tot anesthesioloog. Dus wees welkom bij deze themabijeenkomst als je je hoofd koel wilt houden tijdens acute situaties.

Geaccrediteerd door: ABAN, V&VN, VSR
Onderaan deze pagina kunt u zich inschrijven.


Schrijf nu in: Symposium Spoedeisende Geneeskunde op 20 december 2017

Het OSG congres Spoedeisende Geneeskunde 2016 was een daverend succes. Meer dan 450 mensen bezochten ons congres. Op veler verzoek vindt in 2017, afwijkend van dit tweejaarlijkse congres, een uniek symposium plaats.

Een aantal sessies wordt verzorgd door twee sprekers die ieder vanuit een eigen standpunt een onderwerp zullen behandelen. Beide invalshoeken zijn daarbij aanvullend aan elkaar om een zo breed mogelijke visie op het onderwerp te krijgen. Kortom, het belooft weer een interessant en uniek symposium te worden. De voorbereidingen zijn in volle gang en binnenkort kunt u hierover meer lezen op onze website.

Doelgroep: (specialistische) artsen en - verpleegkundigen, huisartsen, chirurgen, cardiologen, anasthesisten, SEH-artsen, ambulanceverpleegkundigen, studenten geneeskunde, medewerkers veiligheidsregio's en beleidsmakers in de zorg.


Klik hier om u direct in te schrijven.


Aanbod

Voor meer informatie over inschrijven kunt u contact met ons opnemen.